LUNO-infot

LUNO on vieraillut viimeisen vuoden aikana lukioissa kertomassa IT-alasta mm. oppilaanohjauksen tuntien yhteydessä, välitunti-infossa ja erikseen järjestetyillä tunneilla. Tällä viikolla vierailimme Piippolassa, Siikalatvan lukiolla ja aiemmin olemme vierailleet Kempeleessä, Kastellissa sekä OSYKissä. Siikalatvan lukiossa tunnille osallistuivat 1. ja 2. vuoden opiskelijat. Lisäksi saimme vieraiksi myös Koulutuskeskus JEDU:n mediapalvelujen toteuttajaksi opiskelevia, joiden koulutukselle tietojenkäsittely- ja IT-alan korkeakoulutus ja/tai työllistyminen alalle ovat luonteva jatko.

Opinto-ohjaajien toiveiden perusteella olemme IT-alan infoissa kertoneet työllisyystilanteesta, palkoista, työpaikoista ja erilaista työnkuvista. Työhön liittyvän osion jälkeen olemme kuvailleet tietojenkäsittelyn opintoja ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Jotta puhuminen ei olisi pelkkää monologia, olemme koittaneet saada keskustelua aikaan lukiolaisten omista mielikuvista. Palautteena tilaisuuksista meille on kerrottu, että opiskelijat ovat saaneet uutta tietoa ja ala on yllättävän monipuolinen.

IT-infosta tehdään työkalu, jonka opinto-ohjaajat voivat ottaa käyttöön omilla tunneillaan. Hankkeen aikana on kokeiltu erilaisia infoja, jotka ovat olleet kestoltaan 30 – 75 minuuttia, ja toiminnallisuutta on tilaisuuksiin koetettu saada mukaan.

IT-alan infotilaisuus Siikalatvan lukiossa

IT-alan infotilaisuus Siikalatvan lukiossa