Joulugaala Haukiputaan lukiossa

Haukiputaan lukiossa on vuosittain järjestetty Joulugaala, jonka sisällön ja toteutuksen opiskelijat suunnittelevat ja harjoittelevat monialaisessa opintojaksossa. Monialaisen opintojakson opettajina toimivat kuvataiteiden ja äidinkielen opettajat Kaisa ja Kaisu. LUNO lähti mukaan suunnittelun ja toteutuksen mentorointiin tavoitteena tuoda mm. Joulugaalan näytelmään älykäs draama tematiikkaa.

Opiskelijoille lähetettiin ennen opintojakson alkua aiheeseen liittyviä herätteleviä linkkejä, joissa oli ideoita teknologian käytöstä draamassa. Alkuun vietiin ideointiprosessi, jonka avulla saatiin luotua kolme erilaista Joulugaalaa. Noista erilaisista Joulugaaloista sitten teemaksi nousi “mustaa ja valkoista” ja niistä poimittiin parhaiten toteutettavat ideat. Opiskelijat jakaantuivat opintojaksolla eri asioista vastuussa oleviksi tiimeiksi ja älykästä draamaa yritettiin jalostaa näytelmään mm. näytelmän ja piirroksen yhdistämisellä, mutta lopulta tuon teeman toteutus jäi vähäiseksi. Ideoinnin perusteella gaalaan tuli kuitenkin mm. SOME-seinä.

Eräs opiskelijatiimi suunnitteli ja toteutti Joulugaalaan näytelmävideon. Siinä LUNO-hanke pääsi olemaan avuksi opiskelijoille, ja heidän mentorointinsa sisälsi mm. videokameroiden lainaamista, kuvaamista ja opastusta editointiin liittyen Oamkin tiloissa. Oamkilla vieraili myös viestintä/markkinointitiimi opettajien kera. He saivat esittelyn ja ideoita markkinointimateriaalien valmistukseen liittyen LUNOn asiantuntijalta. Joulugaala järjestettiin Haukiputaan lukiossa 21.12.2018 ja siellä sai siis ensi-iltansa Antti Pyykkösen käsikirjoittama näytelmä Joulupukki Haukiputaan lukiossa videoituna. Video oli saanut gaalassa hyvän vastaanoton.